Monday, June 30, 2014

Απαίσιες τσάντες!

Ναι, σωστά διάβασες. Δεν είναι όλες οι τσάντες εκεί έξω όμορφες κι ονειρεμένες. Υπάρχουν και μερικά... τέρατα. Όχι κομμάτια που σε άλλους αρέσουν και σε άλλους δεν αρέσουν. Δεν μιλάω γι' αυτές τις ελαφρώς αμφισβητήσιμες και λίγο over the top δημιουργίες, όπως πχ. αυτές της Olympia Le Tan. Μιλάω για πραγματικά εκτρώματα που έχουν προκύψει από την *αποτυχημένη* προσπάθεια κάποιων σχεδιαστών να καινοτομήσουν!

Anya Hindmarch - Georgianna Ariel embossed leather clutch
Θα έδινες ποτέ σχεδόν 700€ για να αγοράσεις έναν φάκελο που μοιάζει με κουτί απορρυπαντικού Ariel? Τι λέω, που ΕΙΝΑΙ κουτί απορρυπαντικού Ariel!?!? Αν, ναι τότε μη βιαστείς να αποφασίσεις. Σου έχω καλύτερες επιλογές. Όπως, για παράδειγμα, το κουτί από τα corn flakes που έφαγες το πρωί μπορεί να αποτελέσει μια πολύ μοδάτη minaudiere. Ε, ναι! Η Anya Hindmarch *που δεν ξέρω τι στο καλό έχει πάθει τώρα τελευταία* σε σκέφτηκε και δημιούργησε το ιδανικό τσαντάκι minaudiere στην φιλικότατη τιμή των 1195€!

Anya Hindmarch - Corn Flakes Imperial Ayers clutch
Όμως η Anya δεν σταμάτησε εκεί. Σκέφτηκε την δίαιτα που κάνεις και την ακόρεστη επιθυμία σου για junk food και αποφάσισε να την διασκεδάσει διαθέτοντας αυτή τη σακούλα για πατατάκια - βραδινή τσάντα ώμου (έχει και αλυσιδάκι τρομάρα της) στην καθόλου ευκαταφρόνητη τιμή των 1200€!

Anya Hindmarch - Crisp Packet Metal clutch 


Ας μην κατηγορούμε μόνο την Anya Hindmarch όμως, που κατά τα άλλα είναι μια πολύ ταλαντούχα Βρετανίδα σχεδιάστρια. Γιατί και άλλοι μεγάλοι οίκοι έχουν κατά καιρούς παρουσιάσει τα μικρά τερατάκια τους! Να θυμηθούμε λίγο τις σκουπιδοσακούλες της Louis Vuitton? Διατέθηκαν το 2010 σαν rain bags *και καλά αδιάβροχες που τις χρησιμοποιείς όταν βρέχει χωρίς να φοβάσαι ότι θα χαλάσουν* και κόστιζαν πάνω από 1500€!  

Louis Vuitton - Raindrop Besace
Δεν υπάρχουν αρκετά λόγια να περιγράψουν αυτό το θέαμα. Πραγματικά απορώ ποιος αγόρασε αυτή την τσάντα. Αν κάποιος μου έλεγε ότι υπάρχουν σκουπιδοσακούλες με το γνωστό μονόγραμμα του οίκου Louis Vuitton, θα έλεγα ότι έχει πλάκα και μάλλον θα αγόραζα ένα πακέτο. Αλλά το ότι ο Marc Jacobs δημιούργησε τσάντα-σκουπιδοσακούλα η οποία κοστίζει όσο μερικοί μισθοί, με ξεπερνάει! Βέβαια ο Marc έφτιαξε και αυτή την απαίσια τσάντα-νύφη του Frankenstein, εκεί σε ένα σκοτεινό εργαστήριο στα υπόγεια του κτηρίου, κατακρεουργώντας τα ωραιότερα μοντέλα του οίκου Louis Vuitton και προσθέτωντας... μερικές χάντρες (!) για να σχηματίσει μια τσάντα φόρο τιμής στο brand name του οίκου.

Louis Vuitton Tribute Patchwork bag

Το επόμενο αριστούργημα έρχεται από τον οίκο Gucci. Πρόκειται για τσάντα με φιλανθρωπικό χαρακτήρα που κατασκευάστηκε το 2009 και κάποια από τα έσοδά της διατέθηκαν στη Unicef.


Gucci - Michael Roberts for Unicef bag

Κάτι μου λέει ότι η Unicef δεν πρέπει να κέρδισε πολλά από αυτή τη δράση της Gucci! :) Και συνεχίζουμε με τον Moschino ο οποίος πάντα ήταν τρελλούτσικος, το ξέραμε αυτό. Οι σειρές Cheap and Chic του είχαν πάντα μια καρτουνίστικη χαρούμενη διάθεση. Αυτή τη φορά όμως νομίζω ότι ξέφυγε λιγάκι!

Moschino Junk Food capsule collection bags
Δεν ξέρω αν αποφάσισε να συγχωνευτεί με τα MacDonald's ή αν ήθελε απλώς να τα διαφημίσει, παρουσιάζοντας αυτή τη σειρά από τσάντες happy meals, κουτιά από τηγανητές πατάτες και αναψυκτικά. O ίδιος ο creative director του Moschino, ο Jeremy Scott, πάντως λέει πως ήθελε να κάνει έναν συσχετισμό μεταξύ του fast food και του fast fashion. Δεν νομίζω ότι το πέτυχε και επιπλέον ξεσήκωσε αντιδράσεις από τους εργαζόμενους στην αλυσίδα εστιατορίων MacDonald's οι οποίοι τον κατηγόρησαν ότι δειχνει ασέβεια και χλευάζει τον (κακοπληρωμένο όπως οι ίδιοι λένε) μόχθο τους! Άδικα? Όχι κατά την δική μου ταπεινή άποψη!

Τελικά ένα έχω να πω. Ωραία η τέχνη αλλά έχει και όρια.

:)


No comments:

Post a Comment